Γιατί Εμάς;

Η ποιότητα των υπηρεσιών και των έργων μας εξασφαλίζεται από την πολυετή εμπειρία μας καθώς και από το χαρακτήρα του Γραφείου ως οικογενειακής επιχείρησης, ο οποίος και συντελεί στην αποδοτικότερη συνεργασία των τεσσάρων ειδικοτήτων που το απαρτίζουν, δηλαδή του Πολιτικού Μηχανικού, του Αρχιτέκτονα, του Μηχανολόγου και του Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω.

Φόρμα επικοινωνίας
  • open panel
  • Αρχική
  • Μελέτη διώροφης κατοικίας με ισόγειο κατάστημα

Μελέτη διώροφης κατοικίας με ισόγειο κατάστημα

 

Πρόκειται για τη μελέτη διώροφης μεζονέτας σε οικόπεδο στην οδό Ερμού του Δήμου Αρτέμιδος. Ο ιδιαίτερος προσανατολισμός του οικοπέδου καθώς και η ανάγκη συνδυασμού δύο διαφορετικών χρήσεων όπως της κατοικίας και του καταστήματος καθόρισαν σημαντικά την ογκοπλαστική μορφολογία του κτιρίου.

Ο χώρος του ισόγειου καταστήματος διαχωρίζεται από την είσοδο της κατοικίας μέσω του τοξοειδούς πέτρινου τοίχου της μεζονέτας  ενώ ταυτόχρονα ενοποιείται με την κατοικία μέσω του κοινού κυκλικού χώρου προαύλησης. Οι κύριοι χώροι της μεζονέτας είναι στραμμένοι προς την δευτερεύουσα πλαϊνή οδό προκειμένου να εκμεταλλευθούν τον ευνοϊκό νότιο προσανατολισμό, αφήνοντας την δυτική όψη στον κεντρικό δρόμο για το κατάστημα, το κλιμακοστάσιο και την είσοδο της οικίας.


Τεχνικό Γραφείο Γκάμα
Copyright © 2021